Uber evaluat cu până la 50 de miliarde de dolari

RTX1C473

Uber evaluat cu până la 50 de miliarde de dolari

În mai multe țări Uber este în mare parte pe prima pagină a ziarelor ca urmare a proceselor pe care le are în desfășurare. Dar cu toate acestea investitorii au încredere mult mai mare în serviciul de transport. Iar compania folosește acest lucru pentru o nouă injecție de capital în valoare de miliarde.

Controversatul serviciu de transport Uber apelează din nou la investitori după doar câteva luni pentru o nouă majorare de capital în valoare de câteva miliarde. De data aceasta este vorba de cel puțin 1,5 miliarde de euro, raportează Wall Street Journal și New York Times. În total întreaga companie ar putea ajunge să fie evaluată la suma de 50 de miliarde de dolari, se spune citând persoane apropiate. Doar Facebook a mai ajuns la o asemenea evaluare într-o rundă de finanțare înaintea listării la bursă.

Uber a atras bani de la investitori pentru prima dată în luna februarie, atunci majorarea de capital a atins suma de 2,8 mliarde de dolari. Uber a atras atunci fonduri pentru a putea demara o extindere rapidă la nivel internațional.

Uber se confruntă în multe țări cu o rezistență puternică din partea serviciilor de taximetrie și a autorităților, care acuză serviciul de concurență neloială. Actuala rundă poate să atragă chiar și 2 miliarde de dolari, raportează Wall Street Journal. La o evaluare totală de 50 de miliarde de dolari investitorii vor ajunge să dețină în mod corespunzător patru procente din acțiunile firmei.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Uber-mit-bis-zu-50-Milliarden-Dollar-bewertet-article15075511.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 4 =