Uber extinde cooperarea cu Alipay

_89551297_89551296

Uber si gigantul Alibaba Group au convenit un acord care va permite călătorilor chinezi să plătească pentru un taxi în orice țară în care Uber funcționează. Înseamnă că pot plăti pentru curse în yuani folosind conturile lor Alipay. Serviciul american de partajare auto Lyft și Didi Chuxing din China au lansat recent un serviciu similar. Creșterea serviciilor de transport prin smartphone-uri incurajeaza întreprinderile să construiască parteneriate internaționale.

Alipay este serviciul de plată online al Ant Financial Services, un afiliat chinez al Alibaba.

Alibaba este un investitor şi în ambele servicii Didi și Lyft. Uber a anuntat ca din 2014 clienții săi au fost în măsură să folosească Alipay pentru călătoriile lor în ramura principală in China și în Hong Kong, iar inTaiwan și Macao de la începutul anului 2016.

Uber și Alibaba au declarat că intenționează să extindă cooperarea în India prin intermediul legaturilor cu Paytm, care este cel mai mare furnizor de telefonie mobilă cu plată din India. La începutul anului trecut, Ant financiar a facut echipa cu compania-mamă Alibaba pentru a investi mai mult de 500 de milioane de dolari în Paytm.

http://www.bbc.com/news/business-36192471

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 36 = 43