Uber înregistrează 1,27 miliarde de dolari pierderi

0accc294edf4e60dcaa891806c0cafd5

Este deja binecunoscut faptul că, politica agresivă de expansiune a serviciului de transport Uber costă foarte mulți bani. Un insider raportează faptul că pierderile cresc exponențial. Chiar acolo unde Uber câștiga bani frumoși, acum compania pierde.

Controversatul serviciul de intermediere transport, Uber, scrie și în acest an cifre negative, spune un raport din presă. Campania agresivă de extindere a adus în prima jumătate a anului 2016 o pierdere de cel puțin 1,27 miliarde de dolari înainte de dobânzi, taxe și amortizări, raportează serviciul financiar Bloomberg.

Cifrele sunt preluate dintr-o conferință telefonică cu directorul financiar Gautam Gupta, care îi informează la fiecare trei luni pe investitori cu privire la rezultatele companiei. Uber nu este o companie listată la bursă și de aceea nu trebuie să prezinte rapoarte financiare obligatorii. Compania evaluată de creditorii săi la 69 de miliarde de dolari, pierde sume importante în competiția sa cu servicii alternative precum Lyft sau în recrutarea de forță de muncă și șoferi profesioniști.

În istoria sa șapte ani Uber ar fi avut nevoie de cel puțin patru miliarde de dolari, se spune în raportul Bloomberg. În ultimele perioade trendul negativ s-a accentuat, pierderea crescând de la 520 de milioane de dolari la 750 de milioane.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Uber-verbucht-1-27-Milliarden-Dollar-Verlust-article18502056.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 8