Uber oprește testele cu mașini autonome

Furia îndreptată împotriva companiei Uber ia amploare după ce în SUA un taxi autonom a fost implicat într-un accident rutier. Prin urmare, serviciul de transport Uber renunță pentru moment la teste. Vina nu a aparținut, cu toate acestea, automobilului computerizat.

Serviciul american de transport, Uber, și-a retras din trafic automobilele autonome după ce unul dintre acestea a fost implicat într-un accident. Nimeni nu a fost rănit grav în urma coliziunii ce a avut loc în localitatea Tempe din statul federal american Arizona, spune un purtător de cuvânt al Uber. Nu au existat pasageri la bordul automobilului sport marca Volvo. Accidentul nu ar fi fost provocat de automobilul autonom, ci de șoferul celuilalt vehicul. După datele oferite de poliție, el nu ar fi acordat prioritate automobilului Uber, care s-a răsturnat pe o parte după ce a fost lovit.

Uber lucrează de multă vreme deja la tehnologii pentru automobile autonome și oferă deja un serviciu în Arizona, dar și în alte orașe precum San Francisco sau Pittsburgh. De asemenea în aceste automobile stă mereu un șofer, care poate prelua controlul în caz de nevoie. Poliția nu a precizat dacă automobilul se afla în modul autonom când s-a produs accidentul.

Uber testează aceste automobile începând cu anul trecut și în condiții reale de trafic. După San Francisco din statul federal american California a interzis circulația automobilelor autonome pe motive de siguranță a traficului, firma și-a mutat activitățile către Pennsylvania sau Arizona. În Tempe Uber a început să ofere de luna trecută servicii de taximetrie cu automobile autonome.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Uber-stoppt-Tests-mit-selbstfahrenden-Autos-article19765241.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 5 =