Uber pierde 800 de milioane de dolari

b25ad9e47b2b8aacb5b4f58b38a55755

Serviciul de intermediere transport, Uber, are planificată pentru anul 2017 o listare la bursă, dar compania înregistrează în continuare pierderi masive. Între timp ele se ridică pentru anul 2016 la aproape două miliarde de dolari. Experții se așteaptă la o schimbare de strategie.

Tendința continuă către pierderi tot mai mari în cazul serviciului de transport Uber. Chiar și în trimestrul al treilea compania înregistrează cifre extrem de nefavorabile. După cum raportează agenția de știri Bloomberg, dar și Wall Street Journal sau blogul de tehnologie The Information, pierderea companiei se însumează la 800 de milioane de dolari. În total în anul acesta au fost înregistrate pierderi totale de fix două miliarde.

În cazul vânzărilor serviciul de transport, care permite intermedierea de oferte de transport prin intermediul unei aplicații pe smartphone, a înregistrat în trimestrul trei 1,7 miliarde de dolari. În trimestrul trecut potrivit raportului ar fi fost 1,1 miliarde, ceea ce păstrează compania pe drumul cel bun pentru a înregistra venituri totale de peste 5,5 miliarde de dolari în 2016.

Cifrele provin dintr-o conferință telefonică cu investitorii, ce a avut loc săptămâna trecută. Uber nu a oferit deocamdată nici un fel de declarație oficială.

Pierderile mari sunt rezultatul unei strategii agresive de creștere. Uber a cheltuit, printre altele, mulți bani pentru a atrage și a angaja noi șoferi. În afară de asta serviciul de transport a investit în noi linii de business, precum mașini autonome sau servicii de livrare mâncare, Uber Eats.

Experții sunt de părere că, compania va trebui să limiteze curând aceste pierderi, pentru că va îngreuna semnificativ listarea la bursă. Valoarea serviciului, care se confruntă peste tot în Europa cu critici privind măsurile de securitate și nerespectarea măsurilor de protecție a angajaților, este evaluată în prezent la până la 68 de miliarde de dolari. Listarea la bursă este programată pentru anul 2017.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Uber-verliert-800-Millionen-Dollar-article19370956.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 45