Uber prezintă concept pentru taxiuri zburătoare

Uber vrea să își extindă serviciile sale de transport aerian: serviciul de intermediere transporturi prezintă planuri pentru dispozitive zburătoare compacte, care vor avea pe viitor rolul de a deservi pasageri. Lansarea unor astfel de taxiuri zburătoare ar urma să fie planificată pentru anii următori.

Uber vrea să ofere în câțiva ani servicii de transport aerian. Compania are planuri pentru dezvoltarea unei rețele de dispozitive zburătoare compacte, care să transporte pasageri din zonele urbane.

Tehnologia ar trebui să fie dezvoltată de partenerii producători de elicoptere, Bell, sau de constructorul brazilian de avioane, Embraer. Uber vrea să dezvolte de asemenea o rețea de Vertiports, de pe care dispozitivele zburătoare să poată decola și ateriza vertical. Sunt deja planificate teste pentru anul 2020 în orașele texane Dallas și Dubai. Obiectivul este de a da startul serviciului trei ani mai târziu.

Uber are deja interese pentru transportul aerian, fapt arătat printr-un document strategic întocmit toamna trecută, iar acum acesta va fi pus în aplicare. Compania argumentează că străzile sunt deja supraaglomerate cu mașini și implică costuri mari de întreținere, iar de aceea o tranziție către spațiul aerian ar fi o decizie potrivită. Uber estimează că, costurile per kilometru parcurs vor fi comparabile cu serviciile de transport actuale.

Chiar și alte companii se orientează către servicii de mobilitate aeriană pentru mediul urban. Airbus pregătește dispozitive zburătoare potrivite pentru o astfel de activitate. Firma chineză Ehang vrea ca în acest an să desfășoare în Dubai teste folosind un tip de dronă uriașă, care poate deservi un pasager.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Uber-stellt-Konzept-fuer-fliegende-Taxis-vor-article19809415.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 30