Uber se retrage dintr-o țară europeană

Uber Technologies îşi închide serviciul de transport din Danemarca înaintea unor schimbări legislative care ar face ca acesta să nu mai fie funcţional pentru clienţi, transmite Bloomberg, citat de News.ro.

Compania din San Francisco a anunţat că va opri serviciul utilizat de 2.000 de şoferi privaţi din Danemarca începând din 18 aprilie, din cauza reglementărilor care ar impune licenţierea maşinilor care sunt folosite ca taxiuri, precum şi instalarea de senzori pentru scaune şi aparate de taxat, în loc ca un smartphone să calculeze costul curselor, aşa cum procedează Uber.

Decizia Uber de a se retrage din Danemarca a fost luată în urma unei propuneri a guvernului acestei ţări de a înăspri reglementările în domeniul taximetriei şi a unei decizii a justiţiei, de la sfârşitul anului trecut, potrivit căreia compania oferă un serviciu ilegl de taximetrie.

”Din nefericire, din cauza viitoarelor schimbări ale legislaţiei, nu avem altă soluţie decât să închidem serviciul”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, adăugând că Uber îi va susţine pe şoferii care îşi pierd locurile de muncă.

El a spus că Uber va continua să colaboreze cu guvernul, în speranţa că acesta îşi va actualiza propunerile de reglementări şi va permite din nou danezilor să se bucure de beneficiile unor tehnologii moderne, cum este Uber.

Decizia este ultima dificultate întâmpinată de Uber, care concurează cu serviciile tradiţionale de taximetrie cu aplicaţia care îi pune în contact pe şoferi cu clienţii. Uber are probleme şi din cauza reglementărilor din Germania, Marea Britanie şi Franţa. Purtătorul de cuvânt al Uber a precizat că acesta va păstra 40 de ingineri în oraşul danez Aaarhus, care dezvoltă software pentru piaţa globală.

One thought on “Uber se retrage dintr-o țară europeană

  1. Pingback: Escrocheria UBER merge mai departe și chiar crede ca românii sunt prosti, danezii i-au rejectat | experiente in afaceri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 + = 68