UCENICI VRAJITORI

  • RTXZA5LUcenicii lui Buffett își depășesc profesorul

Indicele bursier S&P 500 a crescut cu aproape o treime în ultimul an. Doi manageri de fonduri ai legendei Warren Buffett își pun șeful în umbră.

 

Warren Buffett este o legenedă printre investitori. Investitori din întreaga lume ascultă, atunci când șeful Berkshire Hathaway Investments vorbește. Pentru că Buffett a descoperit de multe ori mine de aur. Dar acum au apărut alți doi tineri ce par să aibe un simț mai bun pentru investițiile de pe bursă.

 

Administratorii de fonduri, Ted Weschler și Todd Combs au încheiat al doilea an cu succes investind în indicele bursier S&P 500, conform unor persoane apropiate. Iar investitorul șef nu poate decât să se bucure de acest lucru. Pentru că succes rămâne în propria casă, la Berkshire Hathaway.

 

Nu se știe însă cât de bine s-au descurcat cei doi ucenici față de profesorul lor, Warren Buffett. Se presupune că randamentul investiției ar fi fost unul de zile mari. Piața de valori din SUA a mers mai bine anul trecut, inclusiv distribuțiile profiturilor realizare anul trecut de companii din SUA au crescut cu 32%.

 

Nu este prima dată când cei doi pariază corect. În 2012 au bătut același indice cu o rată de 2 cifre. Cei doi sunt în vârstă de 42, respectiv 52 de ani și s-au alăturat companiei Berkshire în 2011 și 2012. Numele lor au fost anterior necunoscute pentru public și pentru piața de capital, dar acum aceștia raportează o avere de păeste 7 miliarde de dolari, de două ori mai mare decât acum un an. Cu toate acestea, această avere este doar o mică parte a valorii Berkshire. Întreg portofliul companiei de pe piața de capital se ridică la 100 de miliarde de dolari.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

49 + = 52