UCRAINA IN AFACERI

41687330-1-

Criza din Ucraina împinge așteptările economice
Așteptările economice ale experților financiari se deteriorează puternic. Cu toate acestea, situația actuală se arată mai bine decât se aștepta. Pentru cercetători, redresarea economică rămâne intactă. Pe viitor ochii vor fi ațintiți asupra indicelui Ifo.

Deteriorarea așteptărilor economice ale analiștilor financiari și investitorilor instituționali se accelerează prin criza din Ucraina. Indicii corespunzători se încadrează surprinzător la 33,1 puncte. Cu toate acestea, Centrul de la Mannheim pentru Cercetări Economice Europene (ZEW) consideră că declinul în Germania este relativ. Moneda euro și barometrul pieței de capital Dax au scăzut moderat.

De asemenea, declinul trebuie să fie privit în contextul creșterii economice puternice din primul trimestru al anului 2014, conform președintele ZEW, Clement Fuest. Există semne timpurii că economia germană nu poate susține o rată mare de creștere. Cu toate acestea, în dezvoltarea economică pe anul 2014 se va putea observa o tendință pozitivă.

La fel se vede și din punctul de vedere al guvernului federal, recuperarea economică fiind consolidată, potrivit ultimului raport al Ministerului Economiei. După o creștere cu 0,4% în ultimul trimestru al anului 2013, performanța economică generală a crescut din nou mai puternic în primul trimestru al anului 2014. Cu toate acestea, în schimb, recuperarea de primăvară este oarecum mai slabă decât de obicei, avertizează experții economici ai ministrului economiei, Sigmar Gabriel.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ukraine-Krise-drueckt-Konjunkturerwartungen-article12818636.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 2