ucraina in cadere

48382529

Economia din Ucraina scade drastic
Criza continuă în Ucraina, iar țara plonjează înapoi în urma unor ani de dezvoltare economică. Potrivit BERD, nu este o surpriză această scădere. De asemenea, experții nu au vești bune nici pentru Rusia.

Actuala criză politică aruncă Ucraina într-o recesiune profundă, conform Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Performanța economică a țării se va prăbuși cu 7% în 2015 și va stagna în acest an, conform anunțului BERD de la Varșovia. Anterior, banca Ucrainei a prezis o creștere de 1,5% în anul curent.

Economia Rusiei se estimează că va crește chiar și în 2014, nu se va contracta. Dar pentru anul viitor BERD anticipează o creștere doar ușoară, de 0,6%. Criza din Rusia și Ucraina are un impact grav asupra economiilor celor două țări, avertizează BERD. Situația riscă să aducă prejudicii recuperării din întreaga regiune și chiar ar putea aduce o stagnare completă.

Dar banca lansează scenarii și mai pesimiste în care Rusia este lovită de sancțiunile economice impuse de partenerii comerciali occdidentali. În cazul în care se petrece acest lucru, recesiunea din Ucraina ar putea deveni și mai gravă, de asemenea producția economică a Rusiei putând astfel să scadă, a declarat banca. În acest caz, criza dintre Rusia și Ucraina va începe să aibe impact asupra economiei mondiale.

BERD are sediul la Londra și a fost înființată în 1991 pentru a promova abordări bazate pe economie de piață în țările din fosta Uniune Sovietică. Datorită crizei din Ucraina acum previziunile de dezvoltare economică s-au stricat semnificativ în această regiune. În ianuarie BERD a prezis o creștere de 2,7% pentru 2014, care a fost acum revizuită la 1,4%.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Wirtschaft-in-Ukraine-bricht-drastisch-ein-article12829656.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

48 − 42 =