Ucraina închide spaţiul aerian pentru toate avioanele ruseşti

_86869575_gettyimages-173319331

Ucraina a interzis tuturor aeronavelor ruseşti s-i folosească spațiului aerian, iar exporturile de gaze rusești către Ucraina au fost oprite de către gigantul controlat de stat Gazprom. Decizia a fost anunțată de prim-ministrul ucrainean Arseni Iațeniuk, la o reuniune de guvern televizată.
Gazprom a anuntat ca a oprit livrările de gaze către Ucraina, pentru că a folosit tot gazul pentru care a plătit.

Dar Ucraina a declarat ca a incetat sa mai cumpere de la Gazprom, deoarece ar putea primi gaz mai ieftin din Europa. Interdicția pe spațiului aerian se aplică avioanelor militare, precum și avioanelor civile.

“Guvernul ucrainean a decis să interzică toate zborurile de tranzit pentru toate companiile aeriene rusești în spațiul aerian al Ucrainei”, a declarat Yatsenyuk. În urma discuţiilor precedente pentru aprovizionarea cu gaze, cele două țări au convenit că Ucraina va plăti pentru gaz în prealabil.

Dar directorul executiv al Gazprom, Alexei Miller, a declarat, miercuri, că Ucraina a folosit deja tot gazul plătit până acum. Într-o declarație, Miller a spus că livrările au fost oprite până la primirea de noi plăți din partea companiei ucraineană. Dar Yatsenyuk a respins comentariile lui Miller.Acesta a declarat că guvernul său a decis să nu mai cumpere gaz din Rusia, deoarece ar putea primi o ofertă mai bună din altă parte.

http://www.bbc.com/news/world-europe-34920207

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

89 + = 92