Ucraina renunță la comerțul cu Donbass


De săptămâni întregi activiștii ucrainieni cer încetarea relațiilor comerciale cu separatiștii pro-ruși din Donbass. Poliția a intervenit pentru a elimina demonstranții. Guvernul decide să renunțe complet la aceste relații comerciale.

Ucraina a blocat complet schimbul de mărfuri cu regiunea separatistă Donbass. Excepții vor fi făcute doar în cazul livrărilor de ajutoare ale organizațiilor umanitare ucrainiene sau internaționale, spune președintele Petro Poroșenko pentru presa locală de la Kiev. Nu trebuie să existe înrăutățiri ale situației umanitare.

Afectate sunt și legăturile rutiere, pe lângă cele feroviare. Guvernul de la Kiev reacționează astfel la faptul că insurgenții au preluat cu forța firme din regiune. Aceasta este o reacție la blocada instituită de naționaliștii ucrainieni asupra livrărilor transfrontaliere.

Ministrul Rus de Externe, Sergei Lavrov a criticat dur măsurile ucrainienilor. Șeful diplomației de la Moscova a declarat că aceste decizii contravin bunului simț și conștiinței fiecărui om. De asemenea, sunt contrare tuturor promisiunilor făcute guvernului ucrainian.

Decizia contravine de asemenea grav acordului de la Minsk, spune reprezentantul rus al grupului de contact, Boris Grislov. Acordul, care a fost realizat acum doi ani de zile la Minsk, prevede o soluționare civilizată a conflictului.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ukraine-stellt-Handel-mit-Donbass-ein-article19748134.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 − 18 =