UCRAINA S-A SCOS

646x404

UCRAINA S-A SCOS

Autoritatile slovace şi cele ucrainene au ajuns la un acord asupra livrărilor de gaze dinspre Europa de Vest către Ucraina, care ar urma să contribuie la reducerea dependenţei Kievului faţă de Moscova, a anunţat sâmbătă ministrul slovac al Economiei, Tomas Malatinsky, citat de AFP.

“Cele două ţări au ajuns la un acord care va ajuta Ucraina să primească gaze” din Europa de Vest, a declarat ministrul Tomas Malatinsky, citat într-un comunicat.

În virtutea acestui acord, care, potrivit lui, va fi semnat azi luni 28.04.2014, furnizori din Occident vor putea să livreze gaze Ucrainei prin intermediul gazoductului de rezervă Vojany, din Slovacia de Est, neutilizat până în prezent.
Operatorul “Eustream va efectua adaptări tehnologice pentru a permite începerea cât mai rapid a livrărilor de gaze în sens invers şi pentru a spori capacitatea” gazoductului, a adăugat Malatinsky.

Gazoductul Vojany ar urma să fie redeschis în octombrie şi va avea iniţial o capacitate de trei miliarde de metri cubi pe an, care ar putea fi adusă la zece miliarde de metri cubi în martie 2015, a declarat în cursul acestei săptămâni pentru AFP purtătorul de cuvânt al Eustream, Vahram Chuguryam.

Ucraina a încheiat deja acorduri similare în domeniul gazifer cu Ungaria şi Polonia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 18