UE adoptă noi sancțiuni împotriva Rusiei

_77464363_eb1ad9c6-ba78-4ce3-8399-049d28aa44d1

UE adoptă noi sancțiuni împotriva Rusiei
Statele membre ale Uniunii Europene au adoptat în mod oficial noi sancțiuni împotriva Rusiei, din cauza crizei din Ucraina.. Masurile adoptate au drept scop o restrangere a accesului la pietele de capital pentru marile companii petroliere ale Rusiei, Rosneft si Transneft, precum si activitatile petroliere ale Gazprom. Cu toate acestea, noile măsuri vor intra în vigoare “în următoarele câteva zile”, nu marți, așa cum se aşteptau unii.

Rusia neagă acuzațiile de implicare în criza din Ucraina aduse de Occident. Noua serie de sanctiuni a fost discutata inca de vineri, la o reuniune a ambasadorilor UE, dar abia luni s-a luat decizia finala. Înainte de armistițiul intrat în vigoare, separatiștii pro-ruşi au înregistrat progrese mari în estul Ucrainei și a confiscat teritoriu pe câțiva kilometri în afara orașului strategic de sud-est a portului Mariupol.

Sectorul gazelor naturale nu este afectat de noile sancțiuni. Cu toate acestea, marile firme petroliere de stat sunt incluse, cum ar fi Rosneft, care este deja vizată de măsurile SUA. Rusia a avertizat că ar putea bloca zborurile internaționale prin spațiul său aerian, dacă UE va imăpune noi sancţiuni.
http://www.bbc.com/news/world-europe-29119885

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

45 + = 54