UE amenință cu proceduri referitoare la manipulările de emisii

ce45c68649920810364d2d0e86c6d3b7

Pentru Comisia UE de la Bruxelles manipulările emisiilor de noxe de la Volkswagen și alți producători auto au dimensiuni politice. Comisarul pe probleme de industrie acuză guvernele naționale.

După scandalul manipulării emisiilor la VW, Comisia UE anunță măsuri de pedepsire a statelor care și-ar fi încălcat obligațiile de a lua măsuri împotriva persoanelor responsabile din companiile constructoare de mașini. În următoarele luni guvernele naționale vor suporta consecințele, spune comisarul european pe probleme de industrie, Elzbieta Bienkowska, în noaptea dinaintea încheierii procedurilor de anchetă, care vor clarifica responsabilitățile legate de scandal.

Comisia mai așteaptă încă după informații solicitate statelor UE, a declarat Bienkowska la Strasbourg. Ea a primit însă rapoarte despre cercetări care s-ar fi efectuat în Germania, Franța, Marea Britanie sau Italia. Dar toate rapoartele au lipsuri. Prin urmare, ea a solicitat informații suplimentare din partea ministerelor de transport.

Comitetul de anchetă pentru scandalul VW a terminat între timp un raport preliminar. Înainte de prânz plenul Parlamentului European va dezbate pe marginea acestuia, apoi este planificat un vot. În raport se cere statelor membre să contribuie la o investigație completă față de testele false privind noxele evacuate.

Comitetul înființat în luna martie ar trebui să stabilească, printre altele, care greșeli sunt de competența UE și care sunt de competența guvernelor naționale, când vine vorba despre frauda ce a ținut ani de zile la VW. Raportul de încheiere ar trebui prezentat în martie 2017 de către consiliul de administrație.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/EU-droht-mit-Verfahren-wegen-Abgasaffaere-article18625636.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 38 = 48