UE aprobă vânzarea aeroportului Frankfurt-Hahn

Frankfurt-Hahn poate fi operat doar în condiții deficitare. Cu toate acestea, conglomeratul chinez HNA vrea să vândă fostul aeroport militar și să investească în el. Comisia UE aprobă acordarea de ajutor guvernamental care să faciliteze tranzacția.

Comisia UE a primit undă verde pentru vânzarea aeroportului guvernamental de la Hahn către o subsidiară a concernului chinez HNA. Ei au explicat că beneficiile publice ale landului Rheinland-Pfalz sunt în acord cu prevederile UE privind ajutoarele de stat.

Sprijinul în valoare de 25,3 milioane de euro ar trebui să absoarbă piederile care sunt planificate să apară între anii 2017 și 2021. În această perioadă noul proprietar HNA ar putea investi în acest aroport. Comisia a asigurat că, concurența și comerțul nu vor fi afectate de acordarea ajutorului guvernamental, datorită amplasării aeroportului în locația izolată de la Hahn im Hunsrück.

Aeroportul este situat la o depărtare de 120 de kilometri de Frankfurt. Una dintre cele mai mari probleme este faptul că Ryanair își reduce de ani de zile oferta pentru acest aeroport, iar avioanele sale aterizează mai degrabă pe aeroporturi mari cum ar fi cel de la Köln sau între timp chiar Frankfurt am Main. Fostul aeroport militar american aparține în majoritate de landul Rheinland-Pfalz, iar landul Hessen mai deține o cotă minoritară. În luna martie a fost anunțată vânzarea aeroportului către HNA.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/EU-stimmt-Verkauf-von-Frankfurt-Hahn-zu-article19961672.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 10