UE ar trebui să salveze băncile europene cu 150 de miliarde de euro

7d13623614badb664c830e302b47140f

David Folkerts-Landau a declarat într-un interviu că “Europa este foarte bolnavă”. Economistul-șef al Deutsche Bank cere un nou program de salvare în valoare de multe miliarde de euro, pentru băncile cu probleme din Europa, în special cele din Italia fiind văzute ca o problemă.

În contextul situației dificile a multor bănci, în special a celor din Italia, economistul-șef al Deutsche Bank a propus un nou program de salvare pentru bănci. El a declarat pentru “Welt am Sonntag” că ar fi nevoie de 150 de miliarde de euro pentru recapitalizarea băncilor europene. Întregul sector este pus sub o presiune enormă.

Folkerts-Landau a declarat că nu este nici un fel de profet al apocalipsei, ci un simplu observator realist. Europa este grav bolnavă și trebuie să abordeze urgent problemele existente, altfel riscă un accident. Declinul din cursul acțiunilor bancare este doar un simptom al unor probleme mai mari. Europa cedează sub presiunea unei creșteri slabe, sub amenințarea unei deflații periculoase, iar în același timp statele membre au un nivel ridicat al datoriilor. Italia are nevoie însă de o atenție specială.

Rapoartele privind nevoia de capital a instituțiilor locale, o evaluează la aproximativ 40 de miliarde de euro, iar acestea sunt calculate prevăzător, este de părere Folkerts-Landau. Vineri banca centrală a Italiei a explicat faptul că țara are nevoie de o plasă de siguranță publică, care să intre în funcțiune în caz de necesitate. De la votul Brexit din Marea Britanie atenția este îndreptată tot mai mult către băncile italiene afectate. Cel mai rău este în prezent pentru instituția de tradiție Monte dei Paschi di Siena (MPS), a cărei valoare pe bursă a scăzut la un nivel record.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/EU-soll-Banken-mit-150-Milliarden-Euro-retten-article18162576.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 45