UE are nevoie de Marea Britanie mai mult decât aceasta are nevoie de UE

_87698594_030615041-1Uniunea Europeană are nevoie de Marea Britanie, mai mult decât Marea Britanie are nevoie de UE, potrivit campaniei Vote Leave. “Suntem a cincea cea mai mare economie din lume. Vom fi capabili să ajungem la un acord decent cu UE”, a declarat John Moynihan, vorbind pentru programul BBC Radio. “UE are nevoie de un acord comercial cu noi mai mult decât avem nevoie noi de un acord comercial cu UE”.

Comentariile sale urmează afirmaţiile făcute ieri de un lider pro-UE care spunea că părăsirea UE ar fi un “risc mare”. Vorbind pentru același program, președintele Britain Stronger în Europa, Lord Rose, a declarat că accesul deplin la piața unică europeană a fost vital pentru întreprinderile și locurile de muncă din Marea Britanie.

Dar , Lord Rose a declarat pentru BBC News că aceste campanii pro părăsirea UE nu au explicat modul în care beneficiile pieței unice a UE ar fi înlocuite. “Cei care doresc ca Marea Britanie să părăsească Europa nu poate garanta că Marea Britanie își va păstra accesul deplin la piața unică europeană. Ei pun beneficiile în pericol. Afacerea propusă, prin care Marea Britanie ar păstra într-un fel accesul la piața unică, fără îndeplinirea oricărei norme, este o fantezie. “

Prim-ministrul, care vrea ca Marea Britanie să rămână în cadrul unei Uniuni Europene reformate, este presat să negocieze termenii de membru a Marii Britanii înaintea unui referendum, care trebuie să aibă loc până la sfârșitul anului 2017. Dacă pâna luna viitoare se va ajunge la un acord cu ceilalţi lideri UE, referendumul ar putea avea loc încă din iunie.

http://www.bbc.com/news/business-35409274

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1