UE are planuri pentru o cotă de automobile electrice

Mașinile electrice și bateriile vor crea în următorii ani locuri noi de muncă și un mediu înconjurător mai puțin poluat. Asta își doresc politicienii de la nivelul Uniunii Europene și vor ca pentru asta să creeze o strategie comună. Până în anul 2030 o pondere de 15% din mașini trebuie să fie complet electrice.

UE are planuri pentru dezvoltarea forțată a industriei mașinilor electrice și bateriile necesare lor. În cadrul unui “summit al bateriilor” ce a avut loc la Bruxelles, comisarul european Maros Sefcovic, împreună cu secretarul de stat german pe probleme economice, Matthias Machnig și reprezentanții altor țări din UE, au convenit ca până în luna februarie să elaboreze o strategie comună în acest domeniu. Printre măsuri se numără și impunerea unei cote obligatorii de automobile electrice, spun jurnaliștii de la Frankfurter Allgemeinen Zeitung.

Până în anul 2030 cel puțin 15% din toate automobilele noi înmatriculate în Europa vor trebui să fie echipate cu un motor electric sau o metodă alternativă de propulsie, lipsită de emisii. Sefcovic nu a confirmat însă această informație după încheierea summit-ului. Există mai multe opțiuni care trebuie analizate, a spus acesta, printre care cerințe obligatorii, cum ar fi un sistem prin care producătorii să primească puncte dacă scot pe piață vehicule ale căror emisii au fost eliminate complet sau parțial.

Sefcovic a menționat însă și faptul că studiile arată că s-ar putea ajunge ca 25% din piața auto să fie electrică până în 2025. El a făcut referire la potențialul enorm pe care piața îl oferă numai în sectorul producerii de baterii pentru atât de multe automobile electrice. Se vorbește despre o piață de 250 de miliarde de euro în anul 2025 și este posibil un număr de cinci milioane de noi locuri de muncă. Sefcovic a declarat că el nu este pregătit să cedeze această piață masivă către concurenți.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/EU-plant-Quote-fuer-Elektroautos-article20078980.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − = 8