UE cere “eCall” pentru toate mașinile noi

Pe străzile europene există din luna aprilie o funcționalitate obligatorie: producătorii trebuie să implementeze fără excepție un sistem de avertizare în caz de urgență, pe toate modelele noi de automobile vândute pe piața europeană. Mulțumită noului sistem “eCall” vehiculele implicate în accidente vor putea fi localizate chiar și de la depărtare.

Toate automobilele noi din Europa vor fi echipate de la finalul lunii martie cu sistemul de urgență “eCall”, care alarmează automat serviciile de urgență în cazul unui accident. După cum explică asociația europeană a producătorilor, Acea, sistemul este obligatoriu în Europa pentru toate modelele noi înmatriculate, începând cu 31 martie.

eCall are potențialul de a salva multe vieți omenești, pentru că timpul de reacție al serviciilor de intervenție este redus semnificativ, spune secretarul general al Acea, Erik Jonnaert. Ambulanța, pompierii și poliția ar putea reacționa mai ușor pe viitor, iar perioada de timp critică pâna la acordarea primului ajutor va fi redusă substanțial.

Noul sistem stabilește automat o conexiune vocală cu cel mai apropiat centru de salvare după un accident. Dacă victimele nu răspund, serviciile de urgență pot fi trimise direct la locul accidentului pe baza datelor GPS. Conform așteptărilor Comisiei Europene, acest sistem ar trebui să reducă timpii de reacție cu 50% în mediul rural și cu 40% în cel urban.

https://www.n-tv.de/auto/EU-schreibt-eCall-fuer-alle-Neuwagen-vor-article20359039.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 + = 61