UE dă undă verde acordului Telefonica E-Plus

dbpix-telecom-tmagArticle

UE dă undă verde acordului Telefonica E-Plus
Autoritățile de reglementare europene, au semnat miercuri, mult așteptatul acord prin care gigantul de telecomunicații spaniol Telefónica achiziţionează cel mai mic operator de telefonie mobilă din Germania, E-Plus. Comisia Europeană a fost preocupată că tranzacția ar putea reduce nedrept concurența din sectorul telefoniei mobile și servicii de telefonie din Germania.

Fuziunea combină al patrulea şi al treilea cei mai mare furnizori de telefonie mobilă din Germania și va crea un rival pe picior de egalitate cu T-Mobile și Vodafone, care împreună controlează mai mult de jumătate din piata de telefonie mobila din Germania. În scopul de a câștiga aprobarea autorităţilor, Telefónica a fost de acord să întreprindă o serie de măsuri, inclusiv transferul cu titlu unor active și vânzarea de până la 30 la sută din capacitatea rețelei.

Tranzactia a fost văzută ca un test pentru modul în care autoritățile de reglementare va lua în considerare fuziuni de telecomunicații, în viitor, mai ales ca numarul de furnizori de telefonie mobilă scade în țările europene mari, cum ar fi Germania. Telefónica, cu sediul în Madrid, a fost de acord să achiziționeze E-Plus de la rivalul său olandez KPN în luna iulie într-o afacere de numerar și acțiuni evaluate la 8,6 miliarde de euro.
http://dealbook.nytimes.com/2014/07/02/european-regulators-sign-off-on-telefnicas-deal-for-e-plus/?src=busln

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

73 − = 71