UE deschide granițele pentru servicii de streaming

62765896

Cine s-a abonat la un serviciu de streaming precum Netflix, nu putea să se bucure de el în alte țări membre ale Uniunii Europene. Vina o poartă așa-numita funcție de Geoblocking. Cu toate acestea, o decizie a statelor membre promite vremuri mai bune pentru împătimiții de seriale.

Clienții serviciilor de streaming precum Netflix, Amazon Prime sau MaxDome vor putea fi utilizate pe viitor chiar și în cazul vacanțelor în alte țări UE. Statele membre au acceptat o propunere corespunzătoare a Comisiei UE, care mai trebuie aprobată de Parlamentul European.

De multă vreme așa-numita funcție de Geoblocking a avut grijă ca accesul pe server să fie limitat utilizând o conexiune la internet din altă țară. Acest lucru va mai fi posibil doar pentru o anumită perioadă de timp. Nu se știe exact până când, iar Comisia UE a oferit ca și dată probabilă pentru introducere anul 2017. În același an vor fi eliminate complet și orice fel de tarife de roaming în interiorul UE.

Ameliorare politicii de Geoblocking aparține unei serii de măsuri prin care Comisia UE vrea să sprijine dezvoltarea unei piețe digitale unice autohtone. Ofertanții de servicii de streaming precum Netflix sau Amazon Prime vor fi de asemenea obligați să introducă în grila lor de programe producții europene în proporție de minim 20%.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/EU-oeffnet-Grenzen-fuer-Streaming-Dienste-article17789691.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 4