UE elimină de pe lista sancţiunilor două companii petroliere iraniene

_84611868_gettyimages-2778960

UE elimină de pe lista sancţiunilor două companii petroliere iraniene

Uniunea Europeană a eliminat de pe lista cu sancţiuni două companii petroliere iraniene, prima astfel de acțiune de când Iranul a ajuns la un acord nuclear cu puterile mondiale la începutul acestei luni. UE a susţinut că nu există doevezi suficiente pentru a include cel două companii, Petropars Operation și Management şi Petropars Resources Engineering. Companiile fac parte dintr-un grup implicat în extragerea gazelor naturale din Sudul Iranului.

Instanța UE a eliminat companiile de pe listă pentru că nu a primit nici o obiecție din partea Consiliului European. În același timp, instanța a menținut sancțiunile aupra altor doua companii, Petropars Iran și Petropars Servicii Petrolifere, din cauza participaţiei mai mari în grupul mamă National Iranian Oil Company.

În timp ce decizia de a elimina cele două societăți nu a fost legată de recentul acord nuclear, Pavani Reddy, partenerul de conducere al firmei de avocatura Zaiwalla și Co Solicitors, a spus că speră ca relațiile dintre Iran și Occident vor asigura clienții rămaşi pe lista de companii sancționate.

http://www.bbc.com/news/business-33742394

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 55 = 56