UE este dezamăgită de Facebook

whatsapp

Comisia UE acuză Facebook că ar fi făcut declarații false cu privire la preluarea Whatsapp. Iar acest lucru s-ar putea dovedi scump pentru concernul american.

Comisia UE acuză Facebook că ar fi făcut declarații false privind preluarea Whatsapp în anul 2014. Tranzacția nu este pusă la îndoială, dar cea mai mare rețea de socializare din lume este amenințată de plata unei amenzi, dar și imaginea acesteia ar putea fi afectată.

În acest caz special comisia consideră că Facebook ar fi efectuat declarații false sau înșelătoare în legătură cu achiziția aplicației Whatsapp, spune comisarul pe probleme de concurență, Margrethe Vestager.

Facebook a declarat, într-o primă reacție, că respinge aceste acuzații. Comisia a explicat apoi că Facebook ar fi declarat, în analiza tranzacției Whatsapp, că nu este sustenabil să realizeze o sincronizare automată de date între conturile de utilizator ale ambelor rețele.

În august 2016 Facebook a anunțat cu toate acestea că pe viitor numerele de telefon ale utilizatorilor Whatsapp vor putea fi asociate automat cu profilele lor de pe Facebook. Autoritățile concurențiale din Uniunea Europeană sunt de părere că posibilitățile tehnice au existat încă din anul 2014, doar că informația a fost în mod intenționat omisă, pentru a nu afecta procedura de preluare.

Comisia se teme astfel că Facebook ar fi făcut și alte declarații false sau înșelătoare. Este doar o evaluare provizorie, spun cei de la Bruxelles. Facebook mai are timp până la finalul lunii ianuarie să dea o declarație oficială față de aceste acuzații.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/EU-fuehlt-sich-von-Facebook-getaeuscht-article19374856.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 + = 70