UE extinde sancțiunile asupra Rusiei până în 2016

_83776792_sberbankafp

UE extinde sancțiunile asupra Rusiei până în 2016

Miniștrii de externe ai UE au extins sancțiunile economice împotriva Rusiei până la sfârșitul lunii ianuarie 2016. Scopul este de a obliga Rusia să respecte încetarea focului prin acordul de la Minsk semnat cu Ucraina in februarie, a anunţat purtătoarea de cuvânt a UE, Maja Kocijancic pe Twitter.

Sancțiunile UE și SUA au vizat asociații ale președintelui Vladimir Putin și bănci de stat din Rusia, firme militare și energetice. Sancţiunile UE asupra Rusiei au fost impuse după anexarea Crimeii în martie 2014. Acestea au fost intensificate din cauza rolului Rusiei în conflictul din estul Ucrainei. Nato spune că sute de tancuri rusești și vehicule blindate au intrat în estul Ucrainei, împreună cu soldații armatei ruse. Moscova neagă implicarea directă, dar spune că unii voluntari ruși ajută separatiştii pro-ruşi.

Sub sancțiunile impuse de UE, băncile de stat din Rusia sunt excluse de la împrumuturi pe termen lung. Exporturile de echipamente cu dublă utilizare pentru uz militar în Rusia sunt interzise, de asemenea şi viitoarele acorduri de arme dintre UE și Rusia. Sancțiunile vizează mai mulți oficiali de rang înalt din Rusia și din conducerea separatistă, inclusiv lideri din Crimeea.

http://www.bbc.com/news/world-europe-33221888

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 10 =