UE ia în vizor cârțile electronice de la Amazon

56027433

UE ia în vizor cârțile electronice de la Amazon

Comerciantul online Amazon este lider de piață la cărți electronice în Europa. Nici o problemă pentru autoritățile concurențiale. Dar gigantul american se preocupă de asemenea de lucruri pe care probabil nu-l privesc.

UE a inițiat proceduri legale concurențiale împotriva gigantului comerciant Amazon, privind vânzarea acestuia de cărți electronice. Există suspiciunea că, clauzele dintre companiile americane și editori afectează concurența și în cele din urmă clienții au de suferit, anunță Comisia Europeană. În acest proces autoritatea vrea să ia în vedere în special piețele pentru cărți în limba engleză, dar și cele scrise în limba germană.

Amazon este cel mai mare distribuitor de cărți electronice din Europa, potrivit datelor UE. Succesul comerciantului online în acest sector nu este nici o problemă pentru autorități, a dorit comisarul european pentru probleme de concurență, Margrethe Vestager. Comisia se sesizează însă asupra unor clauze specifice din contractele dintre Amazon și editori.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/EU-nimmt-Amazons-E-Books-unter-die-Lupe-article15279186.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 75 = 82