UE IA LA BANI MARUNTI PE APPLE SI STARBUCKS

2-format14-1

Comisia EU versus practicile fiscale ale Apple și Starbucks
Fără impozitare în țările lor de origine. Comisia Europeană are în vedere investigații la adresa Starbucks și Apple. Acestea ar fi primit subvenții neloiale, companiile fiind nevoite astfel să plătească impozite și taxe suplimentare.

Comisia va demara investigații privind practicile fiscale ale giganților din SUA, precum Apple sau Starbucks. Afirmația este că societățile ar fi primind avantaje fiscale substanțiale în mai multe țări din UE și au fost favorizate de către autorități. Aceasta ar fi o încălcare a dreptului european, conform declarației Comisiei Europene de miercuri de la Bruxelles.

Ancheta este îndreptată împotriva potențialelor beneficii fiscale pentru compania de electronice Apple în Irlanda, lanțul american de cafenele în Țările de Jos și filiala de finanțare a concernului auto Fiat, Fiat Finance and Trade Ltd. Din partea statului Luxembourg. În cazul în care Comisia va concluziona că societățile au primit subvenții neloiale, acestea vor trebui să fie rambursate.

Apple a declarat într-o primă reacția că nu există nici o afacere specială privind impozitele ce a fost desfășurată în legătură cu guvernul irlandez. Apple este supus acelorași legi fiscale ca și numeroase alte companii internaționale care fac afaceri în Irlanda. Apple plătește fiecare euro de impozit datorat. Pentru o lungă perioadă de timp, companii precum Apple sau Starbucks au fost criticate pentru faptul că nu plătesc impozite în țările lor de origine. În toamnă, lanțul de cafenele Starbucks a fost de acord cu plata a 10 milioane de lire sterline după o serie de proteste publice.

http://www.tagesspiegel.de/wirtschaft/unlautere-beihilfen-eu-kommission-prueft-steuerpraxis-von-apple-und-starbucks/10021282.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

94 − = 92