UE impune noi taxe anti-dumping pentru importurile de oțel din China

IMG_0890

Comisia Europeană a introdus vineri taxe antidumping definitive pentru importurile de țevi și fitinguri din oțel inoxidabil provenite din China și Taiwan pentru a-și proteja industria siderurgică afectată de supracapacitățile mondiale, informează Reuters.

Produsele vizate sunt utilizate în industriile: petrochimică, pregătirea alimentelor, construcții navale, producție de energie și construcții.

Într-un comunicat de presă, Executivul comunitar a precizat că investigația sa a confirmat că produsele respective sunt vândute în Europa la prețuri de dumping. În consecință, Comisia a decis să introducă taxe anti-dumping variind între 5,1% și 12,1% pentru exporturile din Taiwan și între 30,7% și 64,9% pentru exporturile chineze.

De asemenea, Executivul comunitar subliniază că un număr total de 39 de măsuri anti-dumping și anti-subvenții au fost introduse pentru importurile incorecte de produse din oțel, dintre care 17 vizează China.

În luna decembrie, statele membre UE au căzut de acord asupra unui regulament care va permite, în viitor, Bruxelles-ului să impună tarife mai mari în cazurile de dumping de materii prime, o măsură destinată în principal contracarării exporturilor chineze. După adoptarea definitivă, acest regulament va permite statelor europene să ceară tarife vamale mai mari pentru produsele care utilizează materii prime suspecte de dumping.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

74 − = 73