UE înăspreşte sancţiunile împotriva Rusiei

_76592147_jzis6hyh

UE înăspreşte sancţiunile împotriva Rusiei
Uniunea Europeană a convenit asupra noilor sancțiuni împotriva Rusiei, care vizează sectorul financiar, energetic și de apărare față de conflictul din Ucraina. Persoanele și organismele de top din Rusia sunt deja obiectul sancțiunilor UE pentru presupusul rol în criza din Ucraina. Solicitările UE pentru o nouă acţiune împotriva Rusiei au fost alimentate de prăbuşirea zborului MH17.

O echipă internațională nu a reușit încă să acceseze locul accidentului în estul Ucrainei, pe fondul luptelor grele între forțele guvernamentale și rebelii din zonă. Echipa formată din ofițeri de poliție din Olanda și Australia, a încercat de două ori în ultimele două zile, să ajungă la locul accidentului. O a treia misiune, va fi dificilă din cauza luptelor, spun rapoartele agenției de știri AFP . O parte dintre cei 298 de oameni care călătoreau la bordul Malaysia Airlines zbor MH17 au fost de naționalitate olandeză sau australiană.

Armata Ucrainei a declarat, luni, că a reușit să captureze două orașe lângă epava avionului în scopul de a recâștiga teritoriul din mâinile rebelilor. Însă, încăierările au continuat peste noapte în jurul orașului de Shakhtarsk, armata ucraineană încercând să încercuiască luptătorii pro-rusi din zonă. Ambasadorii UE de la Bruxelles au început discuţiile care vor duce la sancțiuni proaspete împotriva Rusiei. Întâlnirea se încheie marți după-amiază.

Se așteaptă ca măsurile proaspete să includă restricții privind bănci rusești, acces la piețele europene, un embargo asupra armelor si relații limitate cu sectorul energetic. Liderii din Franța, Germania, Marea Britanie și SUA au discutat deja sancțiunile într-o conferință organizată luni.
Orice noi sancțiuni UE ar putea intra în vigoare în termen de 24 de ore de la înțelegerea încheiată între cele 28 de state membre ale blocului.
http://www.bbc.com/news/world-europe-28539254

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

81 + = 89