UE interzice fuziunea burselor

Planurile de nuntă ale Deutschen Börse și London Stock Exchange se anulează. Comisia Europeană vrea să împiedice formarea unei entități monopolistice și nu va permite continuarea fuziunii.

Fuziunea planificată între Deutscher Börse și London Stock Exchange (LSE) nu se va materializa. După cum anunță cei de la Comisia Europeană, acordul nu a fost aprobat datorită temerilor privind concurența. Decizia a fost una așteptată, după ce LSE a refuzat să respecte cerințele autorităților concurențiale privind vânzarea pachetului lor majoritar deținut la platforma italiană de tranzacționare, MTS.

Contopirea celor doi giganți, Deutsche Börse și London Stock Exchange, ar reduce substanțial condițiile de concurență de pe piață, a spus comisarul european pe probleme de concurență, Margrethe Vestager. Această fuziune ar fi creat de fapt un monopol real într-un domeniu important, cel al tranzacționării instrumentelor financiare cu venituri fixe.

Deoarece soluțiile oferite de companiile implicate nu au fost suficiente pentru a rezolva problemele legate de concurență, Comisia a decis să interzică fuziunea celor două entități pe motive monopolistice. Economia europeană are nevoie de piețe financiare care să aibe o bună funcționare, a subliniat Vestager. Acest lucru nu este valabil doar pentru bănci sau alte instituții financiare. Întreaga economie profită atunci când companiile pot să se alimenteze cu bani de pe piețe financiare orientate spre concurență.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/EU-verbietet-Boersen-Fusion-article19770722.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 + = 89