UE oferă fermierilor milioane

fec46b0a9b75899165ee5795a84b83be

Afacerile slabe cu China precum și urmările sancțiunilor impuse Chinei aduc consecințe pentru producătorii europeni de lapte. Dar pe fundalul unei supraoferte existente ei reacționează în prezent cu o extindere suplimentară a producției, ceea ce pune o presiune și mai mare pe prețuri. Iar mediul politic intervine.

Uniunea Europeană va sprijini producătorii de lapte cu o sumă totală de 500 de milioane de euro, pe fondul scăderii semnificative a prețurilor la lapte, ceea ce face ca producătorii de lactate să aibe de suferit. Acest lucru a fost anunțat de Comisia UE la o întâlnire cu miniștrii agriculturii. După datele ministrului federal al agriculturii din Germania, Christian Schmidt, fermierii germani ar trebui să primească ajutoare în valoare de cel puțin 58 de milioane de euro. Politicianul CSU a anunțat că în această săptămână va discuta cu ministrul de finanțe, Wolfgang Schäuble, despre o extindere suplimentară și la nivel național a programului de sprijinire a fermierilor. La sfârșitul lunii mai Schmidt a promis un ajutor de cel puțin 10 milioane de euro pentru fermierii germani.

Din ajutoarele Uniunii Europene 150 de milioane de euro sunt prevăzute pentru măsuri de reducere a producției de lapte. Alte 350 de milioane sunt pregătite pentru cei care au rămas fără piețe de desfacere. Prin impunerea embargo-ului rusesc împotriva produselor agricole din UE și prin vânzări foarte slabe din China, producătorii europeni de lactate suferă de pe urma unei supraoferte, care pune o presiune enormă pe prețurile de vânzare.

Consiliul federal a emis la jumătatea lunii iunie o excepție de la legea structurii pieței, ceea ce permite crescătorilor de animale și producătorilor de produse lactate să facă înțelegeri oficiale în privința cantităților produse. Mulți producători de lapte au încercat până acum să compenseze prețurile mici de vânzare prin majorarea cantităților produse, pentru a obține astfel profitul dorit. În consecință, prețurile au scăzut și mai mult și vor scădea în continuare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/EU-spendiert-Milchbauern-Millionen-article18219811.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 60 = 64