UE oprește o megafuziune în domeniul Telekom

55253244

Pentru o sumă de aproape doisprezece miliarde de euro Hutchison vrea să înghită concurentul O2 din domeniul telefoniei mobile. Dar de la Bruxelles vine cartonașul roșu: clienții și concurența ar avea de suferit.

Comisia Europeană a interzis în mod formal planificata preluare a furnizorului britanic de servicii telecom, O2, prin intermediul concurentului CK Hutchison Holdings Ltd. Persoane informate au declarat deja săptămâna trecută că această tranzacție de miliarde se va lovi de dreptul de veto al înalților oficiali europeni. UE s-a arătat recent deosebit de restrictivă cu privire la fuziunile din sectorul telecom.

Comisie UE a anunțat că se teme de majorarea semnificativă a prețurilor pe piață ca urmare a fuziunii și reducerea concurenței, dacă tranzacția va avea loc. Inovația și dezvoltarea infrastructurii din Marea Britanie ar putea avea de suferit.

Potrivit comisiei, furnizorii ar fi inclus în ofertă ca Telefonica să își vândă participațiile la Joint Venture-ul Tesco Mobile și acestuia, precum și companiei Virgin Media să le fie oferită capacitate suplimentară a rețelei. Dar acest lucru nu a convins experții în carteluri, pentru că reducerea concurenței pe piață are o importanță deosebită în luarea unor astfel de decizii, anunță comisia. Concesiile oferite sunt de asemenea dificil de implementat și verificat.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/EU-zieht-Mobilfunk-Fusion-den-Stecker-article17667826.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 5