UE interzice porumbul modificat genetic, Romania tace

8567677-Kopie

UE pentru interzicerea porumbului modificat genetic

Este un vot clar: Comisia UE a votat cu majoritate semnificativă a statelor membre asupra interzicerii cultivării de porumb modificat genetic. Afectat este, în esență, grupul Mosanto din SUA.

Două treimi din statele membre ale UE au cerut o interzicere a culturilor modificate genetic. Până la termenul limită 19 state din cele 28 de membri au înaintat o cerere corespunzătoare către Bruxelles, după cum anunță comisia UE. După ce joi au fost depuse abia 15 astfel de cereri, au mai urmat în ultimul moment Danemarca, Luxemburg, Malta și Slovenia. Termenul limită a expirat sâmbătă.

Pe lângă Germania au depus cereri de asemenea Bulgaria, Franța, Grecia, Italia, Croația, Letonia, Lituania, Olanda, Austria, Polonia, Ungaria și Cipru. Marea Britanie a depus o cerere pentru Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord. Belgia a depus de asemenea pentru Wallonia.

Comisia Europeană redirecționează acum cererile către producătorii de semințe ale statelor membre. Aceste companii trebuie să se decidă dacă vor să aplice culturi modificate genetic în țările respective în ciuda interdicției.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Mehrheit-der-EU-will-Gen-Mais-verbieten-article16069481.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 3 =