UE plănuieşte sancțiuni pentru refuzul solicitanțiilor de azil

_89586690_89586689

Comisia Europeană a propus reforme pentru normele UE in materie de azil, care ar prevede sancțiuni financiare dure impuse țărilor care refuză să își asume partea solicitanților de azil.

Organul executiv al blocului planifică o sancțiune de 250.000 de euro pe persoană.

Comisia dorește sa fie aduse modificări unui sistem de azil care a cedat pe fondul unui aflux de migranți. Planurile ar avea nevoie de sprijin din partea majorității statelor membre, precum și deputați.

UE are deja un sistem pilot pentru a redistribui 160.000 de migranți pe continent, dar a îndeplinit doar o mică fracțiune din acest obiectiv convenit în 2015. Regatul Unit și Irlanda pot renunța la politicile de azil, iar guvernul britanic a indicat deja că nu va lua parte. Danemarca este de asemenea scutita. Conform noilor propuneri, în cazul în care o țară nu primește mai mult de 150% din “parte echitabilă” anuala a solicitanților de azil, schema de relocare va pierde. Această cotă se calculează în funcție de populație și economia unei țări.

Polonia a fost de acord să ia aproximativ 7.000 de solicitanți de azil și s-ar putea confrunta cu o amendă de cel puțin 1,75 miliarde de euro în cazul în care propunerea va fi aprobata. I cursul zilei de marti, guvernul Ungariei a anunțat planurile pentru un referendum cu privire la planurile de relocare ale UE.

http://www.bbc.com/news/world-europe-36202490

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 17 = 27