UE plătește, iar Turcia construiește

suleymanshah-fluechtlingslager-tuerkei

UE plătește, iar Turcia construiește

Unde se vor mai duce sutele de mii de refugiați din Siria? Premierul turc Davutoglu vede o soluție pentru acest lucru într-o zonă tampon pe teritoriul Siriei. Cu bani din partea Uniunii Europene țara sa ar putea construi un adăpost enorm pentru aproape un milion de oameni.

Pentru a face față crizei refugiaților, Turcia propune Uniunii Europene construirea unui adăpost imens pentru refugiați în Siria. Este posibilă construcția a trei orașe-container, fiecare pentru adăpostirea a 300.000 de oameni, spune premierul turc, Ahmet Davutoglu, potrivit rapoartelor din presa turcă. Dacă UE plătește pentru așezările din containere, Turcia ar putea prelua construcția acestora. Potrivit lui Davutoglu, așezările vor fi plasate într-o zonă tampon în nordul Siriei. Turcia cere de multă vreme elaborarea unei astfel de zone.

Davutoglu a confirmat faptul că, s-a pus de acord cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, cu privire la formarea unei grupe de lucru bilaterale pentru tema refugiaților. Chiar și Grecia ar putea lua parte la proiect.

Propunerea înaintată deja în UE pentru ridicarea pe teritoriu turcesc a unor adăposturi finanțate de Uniunea Europeană a fost deja refuzată de premierul turc. În schimb el a făcut lobby pentru plasarea adăposturilor în nordul Siriei. După cutremurul din orașul Van aflat în estul Turciei, ce a avut loc acum patru ani, guvernul turc a căpătat o experiență importantă în ridicarea de zone rezidențiale cuprinzătoare cu ajutorul containerelor.

http://www.n-tv.de/politik/Davutoglu-schlaegt-Super-Lager-fuer-Syrer-vor-article16024591.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3