UE pompează miliarde către Bulgaria

Bulgarien-Bank-run

UE pompează miliarde către Bulgaria
Zvonurile unui iminent faliment bancar în Bulgaria se răspândește ca fulgerul. Panica izbucnește în rândul clienților, sute de milioane de euro sunt ridicate în fiecare zi de către populație. UE sare astfel în ajutorul țării.

UE sprijină sistemul bancar bulgar suspectat a fi afectat de acțiuni criminale, prin injectarea a mai multor miliarde de dolari sub forma unui împrumut de urgență. Comisia Europeană a declarat că va da curs cererii din Bulgaria după extinderea unei linii de credit echivalent cu 1,7 miliarde de euro. Această măsură este rezonabilă și necesară și vine ca o prevenție pentru a asigura sistemul bancar cu suficiente lichidități. Ca atare, în acest moment băncile din Bulgaria sunt bine capitalizate spre deosebir de bănci din alte țări ale UE.

În Bulgaria, un atac violent din partea unor fracțiuni criminale a avut loc asupra a două mari bănci din țară. Conform informațiilor de la guvern și de la banca centrală, criminalii au reușit panicarea populației prin intermediul unor mesaje distribuite pe internet și prin mesaje de tip text în care clienții erau îndemnați să își retragp banii de la bănci. Iar acest lucru s-a petrecut pe scară largă la First Investment Bank și Banca Comercială Corporate. Banca Centrală a preluat apoi controlul la Banca Corporation. Iar în ziua de luni se formaseră deja cozi nesfârșite în fața ghișeelor și bancomatelor.

Președintele țării, Rosen Plevniev a anunțat ieri, după o întâlnire cu reprezentanți ai părților, că vor garanta economiile populației.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/EU-pumpt-Milliarden-nach-Bulgarien-article13119776.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

73 + = 75