UE pregătește măsuri corective

37489370

Portugalia și Spania nu își respectă obligațiile privind deficitul bugetar, în ciuda numeroaselor mustrări din partea UE, iar acum aceste două țări sunt amenințate de sistarea unor plăți de fondurilor structurale.

Comisia UE se pregătește să ia măsuri concrete împotriva țărilor care și-au făcut un obicei din a încălca limita de deficit bugetar, precum Portugalia și Spania. Într-o scrisoare internă, vicepreședintele Comisiei UE pe probleme de creștere economică, Jyrki Katainen, a propus suspendarea plății fondurilor structurale ale UE. Însă în implementarea măsurilor corective trebuie luată în considerare și situația economică și socială dificilă din aceste țări.

Scrisoarea lui Katainen este adresată parlamentarului europeană Martin Schulz. Comisarul european finlandez scrie că, pentru a fixa dimensiunea și nivelul suspendărilor, comisia va lua în considerare toate criteriile disponibile care sunt stabilite prin norme legale, inclusiv factorii economici și sociali din țările membre. Situația din Spania și Portugalia este marcată de rata ridicată a șomajului.

Katainen a propus Parlamentului European să colaboreze pentru a putea răspunde la întrebarea, ce părți din fondurile structurale să fie retrase în cazul aplicării de măsuri corective. Comisia va înainta apoi o propunere corespunzătoare și echilibrată, după dialogul cu Parlamentul European. În anexa scrisorii adresate lui Schulz comisarul european a atașat o listă cu plățile asupra cărora măsurile s-ar putea răsfrânge.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/EU-bereitet-konkrete-Strafmassnahmen-vor-article18263521.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =