UE pregătește noi sancțiuni asupra Rusiei

pro-russian-separatist

UE pregătește noi sancțiuni asupra Rusiei
Guvernele din Uniunea Europeană a fost de acord, în principiu, sa extindă grupul de persoane vizate de sancțiuni economice in legătură cu criza din Ucraina. Numele celor care vor fi adăugati pe lista de sancțiuni va fi decis la o reuniune de miercuri, a raportat Reuters, citând un diplomat UE. Președintele Franței, Francois Hollande și preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama s-au pus de acord într-o conversație telefonică, fiind de părere că UE ar trebui să impună costuri mai stricte Rusiei, dacă Moscova nu rezolvă rapid criza din estul Ucrainei.

Cei doi lideri au convenit că Rusia ar trebui să oprească toate activitățile “destabilizatoare” în regiune, cum ar fi prezența militară la frontiera dintre Rusia și Ucraina și asistarea în transportul de arme peste graniță. Uniunea Europeană a impus interdicții de călătorie și a înghețat activele a peste 61 de persoane până în prezent, precum și cele două companii energetice din Crimeea, în urma anexarii de către Rusia a peninsulei Mării Negre, în luna martie.

În principiu, sancțiunile proaspăt convenite de către guvernele Uniunii Europene sunt de natură să vizeze persoanele fizice, mai degrabă decât companiile, din care cea mai mare parte vor fi, probabil, separatiști pro-ruşi. Criza din estul Ucrainei a escaladat în ultimele zile după ce președintele ucrainean Petro Poroșenko a pus capă armistiţiului de 10 zile de încetare a focului și a lansat o ofensivă majoră împotriva militanților separatiste.
Criza din Ucraina nu a afectat aprovizionarea cu gaze a Uniunii Europene, care se bazează pe Rusia pentru o treime din necesarul de gaze, din care aproximativ jumătate circulă prin Ucraina.

http://www.ibtimes.co.uk/eu-prepares-fresh-sanctions-over-russias-actions-ukraine-1455751

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

73 − 64 =