ue radicala

20140104_FBD001_0

Alegerile europene 2014: creste noul partid European de Dreapta
Deoarece alegerile europene se apropie, sondajele de opinie arată că partidele radicale de dreapta, 12 din cele 28 de țări ale Uniunii Europene sunt de așteptat să câștige reprezentarea. Un astfel de rezultat are potentialul de a instala 44 de deputați europeni de extrema-dreapta – o creștere de aproape 20 % de la ultimele alegeri din 2009 – în Parlamentul European.
Zori de aur – partea de bază grecească, care il consideră pe Hitler ca fiind “o mare personalitate ” – este de așteptat să câștige două locuri; Jobbik, partidul ultranaționalist maghiară notoriu, este probabil să câștige patru.

După alegerile din mai 22 , se va schimba aproape sigur peisajul politic al UE. Frontul Național francez , care este de așteptat să câștige un masiv de 18 locuri – o creștere de șase ori în ultima sa performanță Europeană – vrea să formeze o axă cu Partidul Libertății al lui Geert Wilders olandez ( PVV ), și de a crea un nou bloc politic eurosceptic de dreapta. Acest lucru i-ar aduce mai mult de 2 milioane de euro pe an în finanțarea publică, i se alocă dreptul de a vorbi în Parlamentul European, şi îi permite să joace un rol mai important în influențarea legislației.În prezent, există șapte blocuri parlamentare din Parlamentul European, care se intind pe spectrul politic.

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/10828567/EU-Elections-2014-the-rise-of-the-new-European-Right.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 49