UE reformează autorizarea pentru autoturisme

pkw

UE reformează autorizarea pentru autoturisme

Autorizarea noilor modele de autoturisme este complexă. În prezent constructorii de automobile au libertatea de a alege țara în care își autorizează noile modele. Autorizarea de aplică apoi în întreaga Uniune Europeană. Vor fi unificate de asemenea acțiunile de rechemare.

În mijlocul scandalului emisiilor de gaze de la Volkswagen, Comisia UE vrea ca până la finele anului să înainteze propuneri de reformă pentru autorizarea de noi modele. Chiar și reglementările pentru acțiunile de rechemare ar trebui unificate, spune o purtătoare de cuvânt a autorităților de la Bruxelles.

După datele purtătoarei de cuvânt a Comisiei, scopul este ca noile reglementări să permită o mai bună supraveghere a piețelor și cooperare între statele membre. Focusul stă pe faptul că sistemul de rechemări precum și schimbul de informații dintre unitățile de autorizare să fie întărit și clarificat. Comisia UE va prezenta propuneri corespunzătoare de reformă până la finalul anului, apoi acestea vor fi verificate și ratificate de statele membre UE și Parlamentul European.

În prezent producătorii auto pot să își aleagă statul din Uniune în care să își autorizeze mașinile, pentru a primi apoi aprobarea pentru întregul teritoriu al Uniunii Europene.

Independent de planurile pentru procedurile de autorizare de anul viitor vor sosi noi reglementări pentru testarea emisiilor de gaze nocive ale automobilelor propulsate de motoare Diesel. Cerința ca testele să se desfășoare în condiții reale de stradă și nu în laborator va fi introdusă din anul 2017.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/EU-reformiert-Zulassung-fuer-Pkw-Modelle-article16032926.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 1 =