UE SI ENERGIA VERDE

  • Stahlproduzent Georgsmarienh¸tte GmbHAcordul cu Bruxelles privind energia verde

UE a dorit să limiteze reducerile acordate industriei germane pentru achiziționarea de energie verde. Dar au eșuat. Acum în totaă Europa se aplică un caiet de sarcini extrem de generos. Gospodăriile sunt amenințate de noi costuri.

 

Miercuri după amiază Comisia Europeană a prezentat noile sale orientări de politică energetică pentru cele 28 de state membre ale Uniunii Europene. Deja de marți Sigmar Gabriel a anunțat câteva din noile reguli. Și a avut o veste bună pentru Germania. Întreprinderile germane vor continua să își păstreze o mulțime dintre privilegii. S-ar putea ca aceștia să fie chiar mai bine tratați decât înainte.

 

Deja industria germană contribuie cu 5,1 miliarde de euro mai puțin la tranziția către energie regenerabilă, decât ar fi trebui în mod normal. Potrivit calculelor Insitutului ecologic de la Freiburg, aceste reduceri ar putea crește, odată cu noua decizie de la Bruxelles.

 

Cerințele Comisiei UE acordă guvernului federal german mult spațiu de manevră, spune economistul pe probleme energetice, Felix Matthes, care consultă de mulți ani guvernul pe probleme

 

http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/eu-erlaubt-2-5-milliarden-euro-mehr-industrierabatt-in-deutschland-a-963261.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 − = 40