UE și Mexic continuă discuțiile

570cfac3ae462

Președintele american Donald Trump a adoptat o poziție împotriva Mexicului și împotriva acordurilor de liber schimb. În țara vecină îngrijorările sunt mari. Motive sunt destule pentru a forța negocierile comerciale cu Uniunea Europeană.

Având în vedere cursul protecționist adoptat de noul președinte american Donald Trump, UE și Mexic au convenit să accelereze discuțiile lor comerciale. Ambele părți au suplimentat sesiunea cu două runde de negocieri ce vor avea loc înainte de vara acestui an, anunță Comisia Europeană. Obiectivul este să se accelereze aceste negocieri privind un nou acord de liber schimb modificat.

Asistăm la o creștere alarmantă a protecționismului în întreaga lume, explică comisarul european pe probleme de comerț, Cecilia Malmström și Ministrul Mexican al Economiei, Idelfonso Guajardo. Cele două părți vor să devină partenere pentru o colaborare globală și deschisă. Mexicul și UE au încheiat încă din anul 2000 un acord comercial bilateral. În 2015 au convenit pentru modernizarea relațiilor lor comerciale și adaptarea la condițiile din prezent.

Noul șef al statului american, Donald Trump, vrea să prevină pe viitor migrația unităților productive și a locurilor de muncă către Mexic, prin sloganul “America first”. Pentru a opri și imigrația ilegală din Mexic, el vrea să ridice un zid la granița ambelor state, zid pentru care țara vecină ar trebui să plătească.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/EU-und-Mexiko-beschleunigen-Gespraeche-article19682706.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 15