UE si razbunarea ruseasca

bratwurst

UE încearcă să reducă impactul provocat de interdicţia impusă de Rusia asupra importurilor de alimente din ţările membre

Uniunea Europeană a început să analizeze produsele care ar putea fi afectate de interdicția Rusiei privind importurile de produse alimentare din UE şi să găsească pieţe alternative. Rusia a impus interdicția asupra produselor alimentare și importurilor agricole din Uniunea Europeană, SUA, Canada, Norvegia și Australia, ca razbunare, pentru cele mai recente sancțiuni occidentale împotriva Rusiei. Sancțiunile au vizat sectoare mari ale economiei Rusiei, inclusiv sectorul bancar, de apărare și de energie.

Oficialii UE s-au intors la Bruxelles, după vacanta de vara, cu scopul de a găsi piețe alternative pentru produsele afectate, și pentru a evalua efectele negative ale interdicției. Franța, cel mai mare producator agricol al Uniunii, și-a exprimat îngrijorarea că surplusul de produse din Europa de Est ar putea inunda piața din Europa de Vest, ca urmare a interdicției Rusiei. UE a adoptat măsurile cele mai dure  împotriva Moscovei, în luna iulie, după prăbuşirea zborului Malaysia Airlines MH17 deasupra estului Ucrainei.

http://www.ibtimes.co.uk/eu-tries-limit-russia-food-ban-impact-member-states-raise-fears-1460702

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =