UE suspecteaza China și Rusia de intelegeri de dumping la otel

RTX18C9N

Oțelul ieftin din China și Rusia pune producătorii europeni sub presiune. UE suspectează cele două state de practici de dumping și ia în considerare ca oțelul din străinătate să fie ieftinit artificial. Taxele punitive vor soluționa această situație.

Pentru a proteja industria autohtonă a oțelului de concurența extrem de ieftină, Comisia UE impune taxe punitive asupra unor produse siderurgice de origine China sau Rusia. Se referă la așa-numitele produse laminate la rece, placate cu oțel, raportează autoritatea de la Bruxelles. Ea a lansat ancheta antidumping și pentru alte trei produse siderurgice. Iar astfel se va stabili dacă prețurile la anumite produse străine au fost ieftinite în mod artificial.

Taxele pentru importurile din China sunt fixate procentual și se situează, în funcție de tip și cantitate, între 13,8% și 16%, iar pentru cele din Rusia între 19,8% și 26,2%. Comisia UE s-ar putea decide însă mai târziu să le aplice retroactiv încă din decembrie 2015.

Industria europeană de oțel este pusă sub presiunea scăderii prețurilor la oțel și materii prime, în special giganții din domeniu precum Arcelormittal sau Thyssenkrupp. Germania și alte șase țări au cerut recent din partea UE printr-o scrisoare să se ia măsuri pentru a stopa efectul practicilor comerciale neloiale.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/EU-Strafzoelle-gegen-China-und-Russland-article16985706.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 15