UE susține normele dure privind ambalajele pentru tigari

_89585934_cigarette.stack.pa-2

Normele care vor modifica drastic ambalajele pentru țigări sunt pregatite pentru a fi adoptate, după ce firmele mari de tutun nu a reușit să blocheze noile legi ale Uniunii Europene. Cea mai înaltă instanță din Europa a admis o lege care va standardiza ambalajele și va interzice publicitatea pe pachete. Curtea de Justiție a constatat că legile “nu au mers dincolo de limitele a ceea ce este adecvat și necesar”.

În conformitate cu noile reguli avertismente de sănătate vor trebui să acopere 65% din partea din față și din spate a ambalajelor de țigări.

Regulile sunt datorate să intre în vigoare din 20 mai, dar noile pachete nu vor fi puse în vânzare până la epuizarea stocurilor de ambalaje din carton existente ce vor fi eliminate pe parcursul anului următor. Philip Morris International si British American Tobacco (BAT) au contestat legislația propusă. Aceștia au susținut că Uniunea Europeană a depasit autoritatea legilor directe în statele membre.

Statele individuale ale UE lucreaza de asemenea, asupra unor noi reguli de ambalare.

In Marea Britanie, guvernul vrea să introducă pachete de tutun, cu ambalaj simplu, o miscare care a fost contestată de către marile companii de tutun. Legea trebuia să intre în vigoare la sfârșitul acestei luni, dar ar putea fi amânată ca la data de 18 mai, cand Înalta Curte urmează să se pronunțe cu privire la provocarea juridică la legislația din industria tutunului.

http://www.bbc.com/news/business-36200778

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 3