UE vrea mai multe investiții pentru curent ecologic

55f4ab61784c3dbb9c1a5e0ddb01680e

Pentru a atinge obiectivele de dezvoltare a energiei regenerabile, va trebui ca până în anul 2030 să se investească o sumă suplimentară de aproximativ 254 de miliarde de euro. Cel puțin asta reiese dintr-un pachet al UE pentru energii regenerabile. Activiștii germani pentru protecția mediului critică aceste măsuri.

Până în anul 2030 UE estimează că mai sunt necesare 254 de miliarde de euro suplimentar pentru dezvoltarea de echipamente care să producă energie electrică din surse regenerabile. Acest lucru reiese dintr-un proiect pentru un pachet energetic al Comisiei Europene, care trebuie să ajungă în forma sa finală până la finalul lunii noiembrie.

Fără eforturi suplimentare, UE poate să atingă doar parțial obiectivele de dezvoltare a rețelei energetice, până atunci fiind estimată o acoperire de 24,3% din totalul consumului de energie. Dar astfel s-ar rata obiectivele interne ale Germaniei și cele stipulate de Acordul de la Paris care prevăd un procent de 27%, se spune în proiectul care este în acord cu directiva pentru promovarea energiilor regenerabile.

Pentru a acoperi aceste lacune, este necesar un volum impresionant de investiții suplimentare, se mai spune în continuare în proiect. Suma suplimentară menționată este destinată exclusiv producției de energie electrică. Comisia a estimat în anul 2015 suma totală de investit pentru întreaga rețea de energie ecologică la un bilion de euro până în 2030.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/EU-will-noch-mehr-Investitionen-fuer-Oekostrom-article19098601.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 18