UE vrea să forțeze construcția de fabrici de acumulatori

Europa se află în urma altor regiuni la producția de baterii pentru automobile electrice. Comisia UE vrea să schimbe acest lucru: construcția de fabrici noi de baterii va fi promovată și sprijinită de statele membre. Acest punct de vedere este îndreptat împotriva competiției ce vine din Asia sau SUA.

Comisia UE se fixează cu câteva zile înainte de startul Salonului Auto de la Geneva asupra sprijinirii financiare a construcției de fabrici de acumulatori. Industria auto europeană trebuie să fie lider mondial în toate privințele, spune vicepreședintele Comisiei UE, Marcos Sefcovic, pentru Welt am Sonntag.

Ajutoarele ar putea fi acordate prin intermediul planului Juncker. Președintele comisiei, Jean-Claude Juncker, a adus la viață în urmă cu doi ani de zile Fondul European pentru Investiții Strategice. Acesta pune la dispoziție un volum de peste 315 miliarde de euro, care este administrat prin programul de investiții al Băncii Europene.

În prezent cei de la Volkswagen verifică posibilitatea construirii unei fabrici de baterii în Germania. Chiar și furnizorul Bosch se uită zilele acestea spre acest domeniu. Directorul BMW, Harald Krüger, s-a declarat în favoarea ridicării de fabrici de acumulatori în apropierea constructorilor de atuomobile.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/EU-will-Bau-von-Akkufabriken-forcieren-article19730431.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 5