UE vrea să reducă utilizarea de antibiotice

34187164

UE vrea să reducă utilizarea de antibiotice

Comisia Europeană vrea să reducă utilizarea antibioticelor din hrana animalelor. Antibioticele ar treui să nu mai fie incluse implicit în furajele amestecate ci doar ca o modalitate de prevenire a bolilor, spune pentru Tagesspiegel comisarul pentru sănătate Vytenis Andriukaitis. O propunere corespunzătoare este discutată în Consiliu și în Parlamentul European.

Animalele ar trebui să ia antibiotice doar atunci când suferă de vreo boală, subliniază lituanianul, care are din noiembrie poziția Comisarului Europan pentru sănătate și siguranță alimentară. Antibioticele sunt interzise în UE din 2006 ca accelerator de creștere. Lupta împotriva utilizării masive a antibioticelor în hrana animalelor este unul dintre proiectele noastre centrale din UE, spune Andriukaitis.

Despre folosirea corectă a antibioticelor în hrana animalelor s-a discutat multă vreme. Un exces de medicamente promovează rezistența bacteriilor la căi de atac. Paraziții dezvoltă rezistență și astfel imunitate la antibiotice, bolile cauzate adesea pot fi mult mai greu tratate.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/EU-will-Antibiotika-Einsatz-reduzieren-article14346776.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 7