UITA CRIZA

  • 3-format3Aareal Bank iese din criză

În timpul crizei financiare la Aareal Bank statul a participat și a încercat să ofere ajutor. Iar încă mai este implicat fondul de salvare al băncilor. Cu toate acestea, instituția financiară este din nou pe drumul cel bun și vrea chiar să plătească dividende acționarilor. Printre aceștia se numără și statul.

 

Instituția de finanțare imobiliară, Aareal Bank, intenționeză pentru prima dată în ultimii șase ani să plătească dividende acționarilor săi. Astfel că banca își ține promisiunea acordată acționarilor în toamna anului 2013. Acționarii vor primi acum 75 de cenți pe acțiune. Pe data de 21 mai 2014 banca va înainte o propunere Adunării General a Acționarilor. Instituția nu a mai distribuit bani acționarilor încă de la izbucnirea crizei financiare.

 

Plata dividendelor este remarcabilă, pentru că fondul de stat pentru salvarea băncilor mai deține o participare de 300 de milioane de euro în insituție. Pentru aceasta banca plătește un “cupon” anual de 9%. Se are în vedere ca plățile să fie astfel efectuate încât acționarii să poată primi sume semnificative și după aplicarea taxelor.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Aareal-Bank-beendet-den-Krisenmodus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 4 =