UK AUSTER

  • 2-format20Guvernul britanic, planuri de austeritate

Britanicii vor fi nevoiți să se adapteze la noi reduceri. Conform ministrului de finanțe, George Osborne, după alegerelie de anul viitor se vor reduce cheltuieli în valoare de aproximativ 30 de miliarde de euro. Cu toate acestea, 2014 va fi deja un an al “adevărurilor amare”.

Guvernul britanic vrea să economisească masiv în anii următori. Ministrul de finanțe George Osborne a anunțat reduceri masive de cheltuieli. Acesta a declarat luni pentru BBC că este nevoie de economisirea a până la 25 de miliarde de lire sterline după alegeri. Această sumă este echivalentul a 30 de miliarde de euro.

Marea Britanie trebuie să fie în măsură să își controleze propriul destin, declară Osborne. Iar acest lucru nu va fi posibil fără o reducere considerabilă a datoriei, ajunsă la un nivel ridicat. Dar încă nu este clar dacă economiile vor fi realizate prin efectuarea de reforme administrative, ori prin reduceri în cheltuielile bugetelor sociale.

 

Într-un discurs ce a avut loc luni seara, Osborne a vorbit, de asemenea, despre planul de austeritate pentru anul abia început. Marea Britanie atrage anul 100 de miliarde de lire sterline sub forma de împumut și plătește jumătate din această sumă ca dobândă pentru datoria deja creată. Deși în timpul mandatului care deja durează de trei ani, deficitul a fost deja redus simțitor, prin astfel de măsuri de austeritate, anul 2014 nu aduce vești mai bune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 2 =